inhalatie instructie turbohaler

Ga naar beneden

inhalatie instructie turbohaler

Bericht  Yvonne moderator op vr okt 17, 2008 7:53 pm

1. GEBRUIK VAN DE TURBOHALER

1. De beschermdop afschroeven en de turbohaler VERTICAAL houden.

2. Draai de ring naar rechts en daarna naar links: 1 dosis opladen. Je hoort ťťn klik: 1 dosis ligt klaar (zelfs na meerdere klikken is slechts 1 dosis gebruiksklaar: nog een dosis doordraaien, is een dosis verliezen.)

3. ADEM VOLLEDIG UIT naast de turbohaler opdat de binnenkant niet vochtig wordt en/of het poeder weggeblazen wordt.

4. Plaats het mondstuk tussen de tanden (in een hoek van 45į) en sluit de lippen rond het mondstuk. Laat de luchtspleten vrij. Houd het hoofd rechtop.

5. ZEER KRACHTIG ZO SNEL EN DIEP mogelijk INADEMEN om al het poeder in een optimale deeltjesgrootte in de longen te doen belanden.

6. Verwijder eerst de inhalator van de mond opdat bij het uitademen de turbohaler en het poeder niet vochtig worden.

7. HOUD DE ADEM 5 ŗ 10 tellen IN om een goede opname te verzekeren.

8. Adem langzaam uit door de neus, niet door de mond om zo weinig mogelijk werkzame stof uit te blazen. U merkt smaak noch geur, maar als u de gebruiksaanwijzing gevolgd heeft, kunt u er zeker van zijn de voorziene dosis geÔnhaleerd te hebben. (Controle inhalatie: mondstuk van de inhalator halen - poeder kan afgeklopt worden - op zwart doekje.)

9. Wacht ťťn minuut voor een volgende inhalatie en herhaal stappen 1 tot en met 8.

10. Controleer het venstertje onder het mondstuk: als er een rood lijntje verschijnt, zijn er nog 20 dosissen.

11. Mondstuk reinigen met droge doek. De beschermdop opnieuw opschroeven om klontering van het poeder te voorkomen en om de inhalator stofvrij te houden.

12. Bij gebruik van corticosteroÔden de mond met water spoelen ter voorkoming van lokale infecties (o.a. schimmels) en van heesheid door atrofie van de spiertjes van de stembanden. Bij voorkeur 2 maal gorgelen: steeds het spoelwater uitspuwen. Tip: corticosteroÔde inhaleren voor het eten: tijdens het eten wordt de mond-keelholte een extra keer gereinigd.

13. Reinigen Turbohaler. Het mondstuk moet regelmatig (2 ŗ 3 maal per week) worden schoongemaakt. Neem het mondstuk weg door het met de duim naar boven te drukken. Verwijder met een droge doek alle partikeltjes die in het mondstuk kunnen kleven. Het mondstuk mag nooit met water worden schoongemaakt. Plaats het mondstuk terug op het apparaat en schroef de beschermdop opnieuw dicht

Verder dezelfde tips als onderaan bij de diskus
avatar
Yvonne moderator
Admin

Vrouw Aantal berichten : 283
Leeftijd : 43
Woonplaats : Papendrecht
Registration date : 16-05-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum