Hypertoon zout bij ophoesten vastzittend slijm

Ga naar beneden

Hypertoon zout bij ophoesten vastzittend slijm

Bericht  Ini op ma jan 06, 2014 11:41 am

Beste mensen,

Zoals altijd zijn de remedies t.b.v. de Cystic Fibroses patŽnten weer ons lichtend voorbeeld, want inderdaad: het vernevelen van hypertoon zout helpt. Dit is uit onderzoek naar voren gekomen.

KLIK Vernevelen met hypertoon zout (dit is wel een commerciŽle site).

Op zich is het vernevelen nog best een hele toestand en moet worden aangeleerd door een deskundige. Ook is het reinigen van zo'n vernevelapparaat geen kinnesinne. Maar als je het nodig hebt, dus wanneer je zelf je longen niet meer leegkrijgt via huffen e.d. de moeite waard.

Een stukje uit het onderzoek
Bij de ďhypertoonĒ groep bleek dat patiŽnten meer slijm konden ophoesten, dat hun longfunctie verbeterde, dat ze minder vaak infecties op de luchtwegen hadden, dat ze minder dagen moesten missen op school of op het werk, en dat hun levenskwaliteit verbeterde. Behandeling met zout bleek een effectieve en een veilige behandeling.

Alleen bij mensen die weleens bloed ophoesten is het de vraag of het zout niet beschadigend is. Het zoutgehalte van hypertoon zout is nl. veel hoger dan dat van fysiologisch zout, nl. 7% t.o.v. 0,75%. Je zou natuurlijk ook fysiologische zout kunnen vernevelen, maar juist hypertoon zout bleek veel effectiever.

Ini

_________________
Walk with me, talk with me, tell me your story,
and I'll try to understand you...


Mary Black
avatar
Ini
Admin

Vrouw Aantal berichten : 2074
Leeftijd : 74
Woonplaats : Dordrecht
Registration date : 09-04-08

http://picasaweb.google.com/vinedor

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum