Wel of niet opereren

Ga naar beneden

Wel of niet opereren

Bericht  Ini op za jul 26, 2008 6:06 pm

Hallo Ally,
Ik ben Rita, ik heb jou woordje gelezen dat je aan Ini schreef en ik lees dat jij ook al 30 jaar met die verdomde ectasieŽn zit, heb jij reeds een gedeelte van jou long laten opereren? zou ik jou mogen vragen wat jou ervaring daarin is ? Want mij gaan ze ook voorstellen om het slechte gedeelte weg te snijden. Ik zou zeggen "neem die plek weg dan ben ik van al die ellende af" maar zo simpel ligt het niet, ik hoor zeggen van vele mensen dat het soms terugkomt op een andere plaats en dan ben je terug van af ? Natuurlijk, mijn steeds weerkerende (alle 2 maand) infectie laat mij zeker niet meer toe om nog lang ab te nemen ik weet niet of ze nog hun werk gaan
doen, maar als ik na de operatie terug infectie's heb dan zou dat niet veel opbrengen om mij te laten opereren.
Mijn arts zegt dat ze nog niet uitgebreid zijn en dat de verwijdingen na al die jaren nog in diezelfde kwab is gebleven.
Ik ben tot hier toe nog altijd full time aan het werken in een rusthuis, indien de arts mij op invaliditeit zou kunnen zetten dan moet ik niet meer gaan werken en dan krijg ik een uitkering van het ziekenfonds, maar soms doen de bedrijfartsen hier moeilijk om. Als de arts mij nu ťťn jaar thuislaat,en ik minder infectie's zou doen dat jaar, dan is het bijna zeker dat ik die vorige infectie's wel in het rusthuis heb opgeraapt. Zo hebben ze toch al eens een ziekenhuismicrobe gezien in mijn sputum (na kultuuronderzoek) en toen zeiden ze dat ik deze op straat ook zou kunnen oplopen dus het wordt niet erkend voor beroepsziekte. Op dit moment ben ik nog altijd thuis na mijn longontsteking van 3 weken geleden en 8 aug. moet ik terug naar de specialist ik wacht af, misschien krijg ik nog ziekendagen bij.

Normaal gezien heb ik niet zo veel last van slijmen, maar als ik een infectie doe dan zit het de eerste dagen goed vast, de arts wil wel dat ik sputum in een potje doe maar dat gaat dan niet dus begint hij dan maar met ab omdat hij zich niet kan veroorloven dat de infectie naar het bloed zou gaan (bloedvergfiftiging of septikemie) . Na 2 dagen komt het wel los en dan kan mijn sputum naar het labo en soms kunnen ze dan nog zien welke bacterie het is en zonodig passen ze de ab aan. Maar vandaag de dag, heb je wel breedspectrum ab die vele microben bestrijden, dus over het algemeen zit de arts wel op het goede spoor. Het is wel nuttig voor mij om te weten met welke bacterie ik geplaagd zit, vooral om te zien of ze vrij frťquent voorkomen in rusthuizen.
veel sterkte, en met vriendelijke groeten
Rita
avatar
Ini
Admin

Vrouw Aantal berichten : 2074
Leeftijd : 74
Woonplaats : Dordrecht
Registration date : 09-04-08

http://picasaweb.google.com/vinedor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wel of niet opereren

Bericht  Ini op za jul 26, 2008 6:10 pm

Hallo Rita,
Je kunt mijn verhaal lezen op de site die ik aan Ivonne gestuurd heb,
mijn longarts zei dat er vandaag aan de dag niet meer zo gauw geopereerd word.
Het is een vrij ingewikkelde operatie ,die ze moeten uitvoeren via het scherm. En aangezien ze niet alle verwijdingen op het scherm kunnen zien ,kan er een stuk long blijven zitten wat ook niet goed is , wat dan ook bij mij gebeurd is, bovendien kunnen volgens de longarts bacterien die er bijna altijd in zitten verplaatst worden naar het littekenweefsel . en beide is bij mij gebeurd. Ik was nog maar net thuis of ik had al weer koorts en had meteen weer een AB kuur nodig .Dus de infecties zijn gebleven.
De bronchiectasieen hebben zich ondertussen uit gebreid naar de linkerlong.Wat inhoud dat het me nog vrij veel plaagd, op het moment ben ik dan ook weer flink benauwd.Ik dacht dat ik het deze keer redden kon met echina forte. maar ik heb deze week een kleine operatie in mijn mond gehad,Daar door is mijn weerstand waarschijnlijk toch weer vermindert, en zal er wel weer aan geloven moeten maar effin
zolang het maar weer over gaat.Voor jou zou ik me maar niet zo gauw laten opereren.
Of de koorts moet niet meer weg gaan dan heb je eigelijk geen keus.
sterkte en groetjes Aly
avatar
Ini
Admin

Vrouw Aantal berichten : 2074
Leeftijd : 74
Woonplaats : Dordrecht
Registration date : 09-04-08

http://picasaweb.google.com/vinedor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wel of niet opereren

Bericht  Ini op za jul 26, 2008 6:13 pm

Hallo dames,

Ik vind dat een zo ontzettend belangrijk onderwerp, dat ik het apart zet en jullie verhaal erbij ook.

Vorig jaar kreeg ik namelijk ook te horen dat ik geopereerd zou kunnen worden als ik almaar bleef bloeden, wat soms het geval is. Maar ook toen zei de longarts dat de ectasieŽn ťn bacteriŽn zich dan inderdaad zouden kunnen verplaatsen: ze pakken dan een ander zwak deel van je longen en wat de ectasiŽn betreft, komt dan daar meer druk op te staan. Dus wat is wijsheid. Mijn huisarts schrok nogal van dat voorstel en zei: dat gaan we zomaar niet doen, dat is niet niks zeg. M.a.w. Rita, als het ook maar enigszins mogelijk is om te proberen op een andere manier van die otnstekingen af te komen, bijvoorbeeld door ander werk, pak dat alsjeblieft aan, eis het op! Kan je longarts geen goed woordje voor je doen?

Groet,
Ini
avatar
Ini
Admin

Vrouw Aantal berichten : 2074
Leeftijd : 74
Woonplaats : Dordrecht
Registration date : 09-04-08

http://picasaweb.google.com/vinedor

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wel of niet opereren

Bericht  rita op zo jul 27, 2008 6:56 am

Hallo,
Dank aan jullie beiden voor de goede raad en het medeleven. Ik ga 8 aug. naar de longarts en dan bespreken we mijn situatie verder. We zullen wel zien , maar nu kan ik er voorbereid naar toe gaan dank zij jullie.
mvg
Rita

rita

Vrouw Aantal berichten : 75
Leeftijd : 61
Woonplaats : BelgiŽ
Registration date : 20-07-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Wel of niet opereren

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum