Het is nu ma mei 28, 2018 5:02 am


 • Informatie voor gasten

  Topics
  Berichten
  Laatste bericht
 • Inleiding


  Dit is een besloten forum waarvan je hier als voorproefje een klein onderdeel ziet. Het forum is bestemd voor mensen met de zeldzame longaandoening bronchiŽctasieŽn als zelfstandige ziekte, dus zonder andere longziektes (zoals COPD) als oorzaak. Omdat de aandoening in de Westerse wereld zo sporadisch voorkomt, wordt deze niet snel door artsen herkend. De patiŽnt is soms jaren op zoek naar de oorzaak van zijn symptomen, zoals: een voortdurende hoest, het ophoesten van slijm en/of bloed en pijn op de borst, zonder dat er op een longfoto iets te zien is. Hierdoor voelt men zich vaak alleen en onbegrepen, ook door mensen in de omgeving. Informatie over bronchiŽctasieŽn vind je hieronder. Herken je je in het ziektebeeld, dan ben je van harte welkom in ons forum. Helaas zijn de forumleden op het moment niet zo actief (er zijn immers niet veel mensen met onze ziekte), maar er is voldoende informatie te vinden om toch een registratie te overwegen. Je wordt er in elk geval altijd opgevangen als je met een vraag komt of als je je hart wilt luchten. Er is ook mogelijkheid om te chattten. Misschien tot ziens in het forum?
  1 Topics
  1 Berichten
  wo okt 15, 2008 7:52 pm
  Ini Deelname aan ons forum
 • Informatie over bronchiŽctasieŽn


  Hier vind je uitgebreide informatie over bronchiŽctasieŽn. O.a. via het Astmafonds (nieuw) en uit Merck Manuel Medisch handboek. Verder hebben wij, de forumleden, door eigen inzicht en ervaringen voldoende informatie verzameld om redelijk met onze ziekte te kunnen leven. Die gegevens vind je in het besloten forum, waar ook jij van harte welkom bent.
  4 Topics
  4 Berichten
  zo maa 13, 2011 7:33 pm
  Ini Uitgebreide informatie van het Astmafonds
 • Mogelijkheid tot eenmalig contact


  Twijfel je of je aan het forum deel wilt nemen? Dan krijgt je hier eenmalig de gelegenheid voor contact. Je vraag komt terecht bij het forumbeheer, en kan door niemand anders worden gelezen. Klik hiervoor op 'contact' helemaal onderaan deze pagina, tweede knop uiterst rechts. Formulier invullen en verzenden. Vergeet niet je e-mail adres te achter te laten. Wij doen ons best om je spoedig antwoord te geven.
  1 Topics
  1 Berichten
  do jul 08, 2010 10:52 am
  Ini Eenmalig contact
 • Onderzoek naar aantal bronchiŽctasieŽnpatiŽnten in westerse landen


  [Gemodereerd door beheerder] De initiatiefnemers van dit forum hebben de indruk gekregen dat bronchiŽctasieŽn als ziekte - dus zonder een onderliggende ziekte COPD of Cystic Fibrosis - in ons land en waarschijnlijk in de hele Westerse wereld weinig voorkomt. Dit komt de (h)erkenning van de ziekte niet ten goede. Wij zouden dan ook graag willen turven hoeveel patiŽnten bij de artsen bekend zijn. Klik voor verdere informatie door naar het topic. En vooral: help jezelf en je lotgenoten, en doe mee!
  1 Topics
  31 Berichten
  di nov 09, 2010 2:56 pm
  Ini Het onderzoek
 • Longzorgmeter Astmafonds


  De Longzorgmeter van het Astma Fonds is een website voor iedereen met een chronische longziekte, zoals: astma of COPD. De Longzorgmeter geeft jou als patiŽnt de mogelijkheid om je waardering uit te spreken over de zorg die je krijgt. Het is een instrument dat speciaal voor patiŽnten is ontwikkeld. Aan de hand van herkenbare vragen ontstaat er een duidelijk beeld van jouw ervaring als patiŽnt. Nuttig voor jezelf en andere patiŽnten, maar ook voor de zorgverlener.
  1 Topics
  1 Berichten
  za okt 09, 2010 4:34 pm
  Ini Longzorgmeter

 • Nieuwe berichtenNieuwe berichten
 • Geen nieuwe berichtenGeen nieuwe berichten
 • Forum is geslotenForum is gesloten